Tips voordat je gaat werken met een virtuele assistent

Laatste update: 31/05/2020

Steven Verwaard
Oprichter Beter de baas

Laatste update:

31/05/2020

Delen:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Maak op het juiste moment kennis met een virtuele assistent

Kennismaken met een virtuele assistent is niet handig op het moment dat je gestresst bent, als je het druk hebt of aan een groot project werkt. 

Kennismaken met een virtuele assistent is handig op een moment, waarbij je rustig kunt overwegen welke taken je zou kunnen en willen uitbesteden.

Maak kennis met de juiste virtuele assistent

Een nieuwe medewerker neem je niet direct in vaste dienst. Met een virtuele assistent hoeft dat niet anders te zijn. Kies voor een virtuele assistent die met je meedenkt om zo effectief mogelijk (routinematige) werkzaamheden van je over te nemen.

Een virtuele assistent zou het geen probleem moeten vinden om de ene maand een paar uur voor je te werken en een maand later misschien wel 30 uur.

Flexibiliteit is een groot voordeel van een geschikte virtuele assistent. En als de werkwijze niet bevalt, moet je de samenwerking ook direct kunnen verbreken.

Slim (samen)werken met een virtuele assistent

Een virtuele assistent dien je eenvoudig en snel te kunnen bereiken op een wijze die past bij jouw manier van communiceren.

Een eventuele medewerker bij jou op kantoor werkt op vaste momenten en is daardoor niet altijd aanwezig op het moment dat je ondersteuning nodig hebt.

Een virtuele assistent gaat snel en slim voor je aan de slag. Dat betekent dat je assistent een manier zoekt om zo effectief mogelijk de taken in korte tijd uit te voeren.

En altijd met een deadline, zodat je ondanks de fysieke afstand altijd weet waar je aan toe bent.

De juiste werkzaamheden uitbesteden

Bespreek met je virtuele assistent welke taken je het beste kunt uitbesteden. Het uiteindelijke doel is namelijk het realiseren van maximale tijdbesparing, zodat je meer tijd heeft voor je kernactiviteiten.

Kies voor een virtuele assistent waar je niet alleen werkzaamheden op een specifiek terrein, bijvoorbeeld het schrijven van een nieuwsbrief, maar ook een breed scala aan secretariële werkzaamheden kunt neerleggen. Je assistent wordt daarmee je rechterhand waardoor je nooit voor teleurstellingen komt te staan. Handig is om dan te kiezen voor een virtuele assistent die onderdeel is van een team van assistenten.

Als je assistent een taak niet persoonlijk kan uitvoeren, staat er altijd iemand voor je klaar die de taak tegen de gewenste kwaliteit kan uitvoeren. Bespreek met je (potentiële) virtuele assistent wat hieromtrent de mogelijkheden zijn.

Zonder uitgewerkte systemen is een ondernemer helemaal geen ondernemer. Geen orde in de chaos. Er blijft slechts een hardwerkende werknemer over in dienst van het eigen bedrijf.

Systemen zorgen ervoor dat je team werkzaamheden van je kan overnemen. Door delegeren kan je bedrijf groeien in omzet en/of grootte. Delegeren is een werkwijze die iedere ondernemer zich moet aanleren, want het is geen aangeboren eigenschap.

Wil je nog meer weten over delegeren?

Bijvoorbeeld over hoe je succesvol delegeren meetbaar maakt? Of wat nodig is om succesvol te delegeren?

Download het gratis ebook dat ik voor je geschreven heb:

Dit artikel is geschreven door Steven Verwaard

Met Beter de baas is hij op een missie:
Het veranderen van de manier van ondernemen, alles kan simpeler en sneller, waardoor vrijheid in leven en werk bereikt wordt

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

NIET IN GEBRUIK 19-f1-1 – /inde/wereld/ – organic
Dank je wel voor je interesse in het ebook. Om je ervaring te personaliseren: wat is het grootste probleem dat je nu ervaart in je onderneming?
Vraag 1 van 5

Klik op de button of enter om naar de volgende vraag te gaan

Welke online tools gebruiken wij dagelijks om succesvol te ondernemen?

Bespaar een werkweek aan uitzoekwerk. Ontvang onze beste tools van 2020 per e-mail. Vul je persoonlijke e-mailadres hieronder in:

Heb je nog een paar seconden? Vast wel als ik je vertel dat het je zo een werkweek aan uitzoekwerk kan besparen

Ontvang gratis de online tools die wij in 2020 dagelijks gebruiken om succesvol te ondernemen.

Vul je persoonlijke e-mailadres hieronder in en ontvang direct toegang:

Vul je naam en persoonlijke e-mailadres hieronder in en ontvang direct het ebook:

Vul onderstaand formulier in en we sturen je binnen 24 uur een reactie